vrijdag 26 juni 2015

OGTB Zomerjeugdtoernooi en TennisKids World Tour

Na een zeer leuke en succesvolle OGTB Voorjaarsjeugdcompetitie willen we in het najaar weer wedstrijdjes met de jeugd gaan spelen tegen andere kinderen uit de regio. Tijdens de tennislessen leer je de basis van het tennisspel. Door het spelen van wedstrijden kun je dit in de praktijk brengen en leer je het tennissen echt onder de knie te krijgen. Het was geweldig om te zien hoe de deelnemers vooruit zijn gegaan na 5 speeldagen! We adviseren daarom alle TennisKids om, als het kan, mee te doen met de aangeboden toernooien en competities. Deze zijn erg laagdrempelig en zeker ook geschikt voor beginnende spelers.

OGTB Zomerjeugdtoernooi

Op zondag 6 september organiseert de Oost Groninger Tennis Bond) weer het Zomerjeugdtoernooi. In dezelfde opzet als in het voorjaar zullen de deelnemers ergens in de OGTB-regio korte wedstrijdjes spelen tegen elkaar. Het toernooi duurt 1,5 tot 2 uur en wordt op één dag gespeeld.

Het lijkt ons leuk om met zoveel mogelijk TennisKids deel te nemen. Er kan weer ingeschreven worden voor Rood, Oranje of Groen. Ons advies is dat alle deelnemers van de maandagtraining Oranje spelen, alle kinderen op donderdag Rood.
We gaan er in eerste instantie vanuit dat iedereen die training heeft deelneemt aan dit toernooi. Lukt het niet om deel te nemen, dan horen we dit graag z.s.m. We zullen jullie tijdens de training nog even benaderen over deelname aan dit toernooi.

TennisKids World Tour najaar

We gaan we ook een TIOLO team inschrijven voor de TennisKids World Tour najaar Rood. Hier geldt hetzelfde principe, korte wedstrijdjes tegen kinderen van andere clubs uit de regio. We proberen dan als TIOLO TennisKids-team samen zoveel mogelijk punten te maken! Een speeldag duurt 1,5 tot 2 uur en start meestal om 9:00 uur op de 1e zondag van september, oktober en november op een tennispark in de regio (zowel Rood als Oranje).
  • Zondag 6 september 2015, World Tour New York
  • Zondag 4 oktober 2015, World Tour Shanghai
  • Zondag 1 november 2015, World Tour Masters
Elke speeldag van de TennisKids World Tour heeft een naam die past bij een World Tour toernooi van de professionele tennisspelers in de ATP/WTA. Voor elke speeldag kunnen we met 1 - 12 spelers deelnemen. Voor de fase Rood zal dit met 22 deelnemers in de lessen geen probleem zijn.

Voor TennisKids World Tour Oranje (trainingsgroep maandag) hopen we ook een team samen te kunnen stellen. Hiervoor moeten elke speelronde wel 2 - 8 deelnemers beschikbaar zijn voor het team. We gaan inventariseren of dit mogelijk is.

Zondag 6 september: OGBT én World Tour?

De 1e speeldag van de World Tour valt samen met het OGTB Zomerjeugdtoernooi..... We zijn in gesprek met KNLTB en OGTB om te kijken hoe we hier een mouw aan kunnen passen. Zodra er een oplossing is laten we dit weten.

Vragen?

Zoek dan even contact het TennisKids team van TIOLO. Per mail zijn we bereikbaar via tenniskids@tiolo.nl.

Gaslicht.com bedankt voor ons winddoek!

Gaslicht.com bedankt voor ons winddoek!
U helpt TIOLO door uw energie over te sluiten via gaslicht.com.