zondag 25 mei 2014

Verslag TIOLO 1 - GLTB 5 - 24 mei 2014

Afgelopen zaterdag was GLTB 5 (Groninger Lawn Tennis Bond uit Groningen) de tegenstander van het zaterdag gemengd (3e klasse) team van TIOLO. Eén van de teamleden (Willem de Jonge, die tegen TIOLO niet mee speelt maar als fan en supporter komt kijken) maakt foto's van de wedstrijddagen van zijn team en schrijft op basis hiervan een leuk verslag. Dus ook voor de wedstrijd tegen het team van TIOLO 1 (Henk Dijkema, Maaike Feiken, Tanja Straat en Christian Bessembinders, Marissa Feiken en Wendy Dieterman speelden niet mee maar waren wel supporter en Zoet Ugen). Een erg leuk verslag dat we de onze leden niet willen onthouden:

Verslag TIOLO 1 - GLTB 5
24 mei 2014

Otto en ik gaan vandaag als fan en supporter naar Meeden. Daar speelt ons team. Na een omweg komen we later dan gepland in Meeden aan. In Meeden aangekomen, zien wij statige boerderijen langs de hoofdweg. We praten erover dat vroeger de boeren die in deze boerderijen woonden herenboeren waren. Het waren machtige boeren. Volgens mij werden hun vrouwen geen damesboerinnen genoemd maar gewoon boerenvrouwen. Bij één herenboer waren er tientallen knechten, vrouwen en keuters in dienst. Zij woonden in heel kleine keuterijen of mochten in de reusachtige schuren achter de herenboerderij op stro slapen. Op stro slaap je als een os.

Herenboer met gezin...............en zijn knechten
Bij de tennisbanen aangekomen groet een jong meisje ons vriendelijk. Zij waardeert dat ook Stadjers, vermoedt zij, naar deze spannende wedstrijden komen kijken.

Supporters uit de stad?
Govert heeft de single verloren en Joke Barendsen won. Rita en Karst voegden een punt toe in de mix. De tussenstand is 1- 2. Karst & Govert en Myriam & Rita spelen nu de dubbels.

Zware donkere regenwolken beginnen over Meeden te trekken. Gaat het hier zwaar regenen of een eindje verderop? Even later wordt deze vraag beantwoord. Hier dus.

Wij snellen naar de kantine. Er wordt geanimeerd gekletst over van alles en nog wat: o.a. dat hun sterspeler Christian op Arjan Robben lijkt, of anders geformuleerd dat Arjen op Christian lijkt. Het regent kort maar hevig. De tennisbanen zijn meertjes geworden, maar deze gravelty banen, zijn veel sneller beschikbaar dan ‘gewone’ gravelbanen’. Na vegen en dweilen kunnen we al vrij snel weer spelen. De mannendubbel wordt verloren met 6-2 en 7-5. Ons team heeft zeker kansen op een derde set, maar het komt er niet uit. Het is 2-2.

Ik maak een foto van Christiaan in fraai oranje tennisshirt voor de vergelijking:

Lijkt Arjen op mij ..... of lijk ik op Christian, of lijken Groningers op elkaar?
We gaan snel weer over naar de orde van de dag. Of het nu twee of drie sets duurt - met veel of weinig games – vrouwenpartijen duren veel langer. Als deze mannendubbel al beslist is, zijn de vrouwen nog bezig met knokken in set 1.

Het publiek groeit nog steeds. Ook haar man en drieling van de speelster Tanja komen erbij voor gezelligheid en gejuich, maar vooral hun moeder.

Nog meer publiek en zo jong
In de damesdubbel wordt het tiebreak. Deze break gaat naar ons. Gelet op het spel had deze break ook naar TIOLO kunnen gaan. In de tweede set loopt ons team uit naar 5-0 in games maar het had net zo goed 3-2 voor hen kunnen zijn.

Tanja met haar mooie fore-hands
Onze Myriam en Rita pakken ook de tweede set. De eindstand wordt 2-3. Goed gedaan, dames. Wij winnen en handhaven ons in de middenmoot.

In het zonnetje drinken we nog een drankje met Meedense droogworst. Lekker. Ondertussen vult Christian samen met zijn dochter de officiële KNLTB papieren in.

Papa als jij even doorgaat, maak ik mijn vinger schoon
Otto en ik rijden samen met Govert en Karst naar de stad. We praten over deze vriendelijke Meedenaren. Zij wonen in een prachtig rustige omgeving. Maar wij zijn stadjers. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat wonen in de stad voor ons het ideaal is. Het leven zit mooi in elkaar. Waar jij gaat wonen, wordt het mooiste plekje op de aarde.

Op Voorenkamp drinken wij nog wat en bespreken de resterende twee partijen. Donderdag tegen Peize en zaterdag tegen Starkenborgh. We hoeven niet te winnen, maar als we een paar puntjes pakken, handhaven we ons in deze klasse. Sowieso doen we mee aan het feest ter afsluiting van deze competitie, zaterdag 31 mei.

Willem

Gaslicht.com bedankt voor ons winddoek!

Gaslicht.com bedankt voor ons winddoek!
U helpt TIOLO door uw energie over te sluiten via gaslicht.com.